Регистрация

Пържени пилешки пържоли

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
1129
Оцени рецептата

6 пилешки пържоли, от по 170 г

3 големи яйца

1/2 ч вода

2 ч брашно

1 л олио за пържене

2 1/2 ч мляко

1 с.л. разтворим пилешки бульон или

1 с.л. пилешки бульон

3 с.л. лют пипер

1 ч чеснова сол

3/4 ч сушена целина със сол

1/4 ч сол

2 ч лют пипер

1/2 ч чили на прах

 

Добавете лютия пипер в брашното и разбъркайте добре. Потопете всяка пържола в подправеното брашно, след това натопете в яйцето, разбито с малко вода в отделна купа и отново натопете месото в подправеното брашно, така че всяка пържола да се покрие много добре. Загрейте олиото в голям тиган до около 180 градуса. Трябва да е достатъчно дълбоко, за да покрие пържолите. Изпържете пържолите до златисто кафяво, след това да ги отцедете на хартиени кърпи. Излейте всичко, без 2 с.л. олио и парченцата, залепнали по дъното. Добавете 3 с.л. от останалото подправено брашно. Разбъркайте добре и варете на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато маслото и брашното са златисто кафяви. Махнете от огъня и добавете млякото и бульона. Върнете на котлона и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти сосът. Поднесете върху пържолите.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта