Пържени пилешки пържоли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 пилешки пържоли, от по 170 г
3 големи яйца
1/2 ч вода
2 ч брашно
1 л олио за пържене
2 1/2 ч мляко
1 с.л. разтворим пилешки бульон или
1 с.л. пилешки бульон
3 с.л. лют пипер
1 ч чеснова сол
3/4 ч сушена целина със сол
1/4 ч сол
2 ч лют пипер
1/2 ч чили на прах
Добавете лютия пипер в брашното и разбъркайте добре. Потопете всяка пържола в подправеното брашно, след това натопете в яйцето, разбито с малко вода в отделна купа и отново натопете месото в подправеното брашно, така че всяка пържола да се покрие много добре. Загрейте олиото в голям тиган до около 180 градуса. Трябва да е достатъчно дълбоко, за да покрие пържолите. Изпържете пържолите до златисто кафяво, след това да ги отцедете на хартиени кърпи. Излейте всичко, без 2 с.л. олио и парченцата, залепнали по дъното. Добавете 3 с.л. от останалото подправено брашно. Разбъркайте добре и варете на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато маслото и брашното са златисто кафяви. Махнете от огъня и добавете млякото и бульона. Върнете на котлона и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти сосът. Поднесете върху пържолите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ