Пълнозърнести кленови кифлички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 2/3 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 ч.л. винен камък
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1 ч неосолено масло, със стайна температура
2/3 ч кленов сироп, със стайна температура
2 големи яйца, със стайна температура
2 с.л. захар
Пресейте пшеничното брашно с винения камък, содата за хляб, солта и канелата. Заделете. В средно голяма купа, разбийте на крем маслото, като остъргвате стените на купата. Без да спирате миксера, добавете кленовия сироп на тънка струя, последван от яйцата, едно по едно. Постепенно разбъркайте сухите съставки в маслената смес, като се разбърква, докато се обединят. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин.
Загрейте фурната до 200ºС.
Поставете захарта в малка купа. С леко набрашнени ръце, оформете тестото на топки с диаметър около 3 см. Оваляйте топките в захарта, след това ги поставете в ненамазана тава на 5 см една от друга. Пече се в продължение на 10 минути. Прехвърлят се върху решетка, за да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ