Пълнено пиле с гауда
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За плънката:
1/4 ч зехтин
450 г диви гъби
6 лука шалот, нарязан
2 скилидки чесън, нарязан
2 моркова, нарязани
5 с.л. магданоз, нарязан фино
1 ч бяло вино
1 ч портвайн
1 ч сметана
Сол на вкус
Пипер на вкус
Мащерка на вкус
1/2 ч галета
6 пилешки бедра обезкостени, с кожата - изтънени с чукче за месо
225 г гауда, нарязана на 6 парчета
2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
Сотирайте гъбите в зехтин. Когато течността се изпари, добавете лука, чесъна, морковите и магданоза. Гответе 5 минути. Добавете виното, портвайна и сметаната и оставете да се редуцира наполовина. Опитайте за подправки и добавете галетата. Охлажда се. Разделете сместа и поставете в бутчетата, покрийте с гауда и навийте на руло. Закрепете с клечки за зъби. Загрейте зехтина и маслото и запържете до кафяво. Сложете тигана на 200С във фурната за 18 мин. или до готовност на месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ