Регистрация

Пълнени пилешки гърди със спанак

Автор:
Ivko
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
1030
Оцени рецептата

За пълнежа:

2 с.л. олио

1 ч нарязан лук

1 ч.л. чесън, счукан

255 г замразен спанак, размразен и отцеден

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. лют червен пипер

За пилешките рулца:

6 пилешки гърди, половинки, без кожа и кости

1 с.л. сок от лайм

1 с.л. масло, разтопено

1/4 ч.л. куркума

За ориза:

3 ч горещ сварен ориз

2 с.л. сок от лайм

2-4 с.л. наситнен пресен кориандър

прясно нарязан кориандър

филийки лайм и лимон

 

Загрейте фурната до 180С. Намажете леко с масло тавичка за печене. Загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Добавете лука и чесъна и задушете, като разбърквате за 2 минути. Намалете огъня до умерен. Добавете спанака и останалите продукти и задушете, като разбърквате за 5 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Сложете едната половинка пилешки гърди между два слоя найлоново фолио. Изтънете с чукче за месо много добре до слой с дебелина 0,5 см. Повторете с останалите гърди. В малка купа смесете 1 с.л. лимонов сок, маслото и 1/4 ч.л. куркума; разбъркайте добре. Намажете гладката страна на всяко парче пиле със сместа с лимонов сок; обърнете и напълнете с 3 с.л. от плънката. Навийте на плътно руло откъм тесния край. Сложете със затворения край надолу в тавичката. Пече се в продължение на 30 до 40 минути или докато месото вече не е розово. Охладете за 5 минути. Нарежете рулата на тънки филийки по диагонал. Поставете сварения ориз в чинии и подредете пилешките филийки, като леко се припокриват, върху ориза. Поръсете с 2 с.л. лимонов сок и ситно нарязан кориандър. Гарнирайте с пресен магданоз, филийки лимон и лайм.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта