Пълнени пилешки гърди със спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
2 с.л. олио
1 ч нарязан лук
1 ч.л. чесън, счукан
255 г замразен спанак, размразен и отцеден
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. лют червен пипер
За пилешките рулца:
6 пилешки гърди, половинки, без кожа и кости
1 с.л. сок от лайм
1 с.л. масло, разтопено
1/4 ч.л. куркума
За ориза:
3 ч горещ сварен ориз
2 с.л. сок от лайм
2-4 с.л. наситнен пресен кориандър
прясно нарязан кориандър
филийки лайм и лимон
Загрейте фурната до 180С. Намажете леко с масло тавичка за печене. Загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Добавете лука и чесъна и задушете, като разбърквате за 2 минути. Намалете огъня до умерен. Добавете спанака и останалите продукти и задушете, като разбърквате за 5 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Сложете едната половинка пилешки гърди между два слоя найлоново фолио. Изтънете с чукче за месо много добре до слой с дебелина 0,5 см. Повторете с останалите гърди. В малка купа смесете 1 с.л. лимонов сок, маслото и 1/4 ч.л. куркума; разбъркайте добре. Намажете гладката страна на всяко парче пиле със сместа с лимонов сок; обърнете и напълнете с 3 с.л. от плънката. Навийте на плътно руло откъм тесния край. Сложете със затворения край надолу в тавичката. Пече се в продължение на 30 до 40 минути или докато месото вече не е розово. Охладете за 5 минути. Нарежете рулата на тънки филийки по диагонал. Поставете сварения ориз в чинии и подредете пилешките филийки, като леко се припокриват, върху ориза. Поръсете с 2 с.л. лимонов сок и ситно нарязан кориандър. Гарнирайте с пресен магданоз, филийки лимон и лайм.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ