Регистрация

Пухкав лимонов чийзкейк

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

1 блат за пай с ниско съдържание на мазнини

425 г рикота без мазнини или с намалено съдържание на мазнини

1/2 ч захар

1/3 ч мляко, обезмаслено или 1%

2 с.л. брашно

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора

1 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. сол

 

1. Смесете рикотата, захарта, млякото, брашното, лимоновия сок, лимоновата кора, ванилията и солта в купа. Разбийте с миксер на средна скорост до сравнително гладка смес.

2. Добавете яйцата и разбийте, докато се смесят добре.

3. Изсипва се в блата за пай и се пече на 180°С за 40 минути или докато в средата е почти готово. Оставете да се охлади напълно върху решетка. Покрийте с натрошени бисквити и оставете в хладилника за поне 3 часа.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта