Регистрация

Прасковен сладолед

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
473
Оцени рецептата

2 ч.л. царевично нишесте

1/2 ч захар

1 консерва нискомаслено евапорирано мляко – 340 г

2 с.л. лек царевичен сироп

3 узрели средни праскови; белени, нарязани на кубчета

1/2 ч равни части сметана и мляко

 

В средна тенджера, смесете царевичното нишесте и захарта. Прибавете кондензираното мляко и царевичния сироп. Сварете и разбърквайте на умерен огън, докато започне да бълбука. Гответе още 1 минута. Оставете настрана да се охлади. В блендер или кухненски робот, оборудван с метално острие, нарежете фино прасковите. Комбинирайте нарязаните праскови, охладената млечна смес и равните части сметана и мляко. Изсипва се в машина за сладолед. Замразете в машината според указанията на производителя. За около 1 литър.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта