Регистрация

Портокали в червено вино

Автор:
светли
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
543
Оцени рецептата

8 портокала

1/2 ч захар

2 ч червено вино

1 дафинов лист

1 зърно карамфил

 

Нарежете кората на портокалите фино. Обелете хубаво мембраната на портокалите. Съберете соковете над купа. Подберете тенджера, в която могат да се поберат по 2 портокала наведнъж и сложете събраните сокове. Разтворете захарта, покрийте и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Потопете 2 портокала в даден момент и гответе просто докато се сгорещят - около 3 минути. Сварете, докато сиропът се редуцира наполовина и поръсете върху портокалите и оставете в хладилника.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта