Регистрация

Плодов пудинг за Пасха

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
198
Оцени рецептата

4 малки ябълки, почистени и нарязани на тънки филийки

4 питки безквасен хляб маца; натрошени

8 големи сушени сини сливи, без костилките, нарязани на кубчета

2 с.л. кафява захар

2 ч.л. лимонов сок

Щипка сол

4 яйца, разделени

1/4 ч маргарин; разделен

1 ч вода

2 ч.л. кафява захар

1/2 ч.л. канела

 

Загрейте фурната до 180ºС. Намажете 6 чашки за печене на крем-карамел с 1/4 чаена лъжичка маргарин и заделете. В малка купа смесете мацата и водата и заделете. В голяма купа, с електрически миксер, разбийте останалите 3 супени лъжици плюс 1 чаена лъжичка маргарин със захарта, до побеляване. Добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира. Добавете плодовете, лимоновия сок, канелата и сместа с мацата и разбъркайте; оставете настрана. В отделна купа, с чисти бъркалки, разбийте белтъците със солта на сняг. Смесете с тестото. Насипете 1/8 от тесто във всяка приготвена чашка и печете, докато леко покафенеят, около 35 минути. Оставете да се поохладят за 5минути и с шпатула разхлабете сладкиша от чашките, прехвърлете върху решетка и оставете да се охлади напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта