Плодов кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 ч масло или маргарин
2 1/2 ч захар
6 големи яйца
1/4 ч мляко
4 ч орехи, нарязани
1 ч златисти стафиди
1/2 ч консервиран ананас, нарязан
1/2 ч червени захаросани череши, нарязани на кубчета
1/2 ч зелени захаросани череши, нарязани на кубчета
1 с.л. настъргана лимонова кора
Орехови половинки
За ананасовата глазура:
1 ч пудра захар
2 с.л. сок от ананас
Пресейте брашното, бакпулвера и солта заедно и заделете 1/4 ч от брашнената смес. Разбийте на крем заедно маслото и захарта, до побеляване, с помощта на електрически миксер на средна скорост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете сухите съставки, като редувате с млякото и разбивате добре след всяко добавяне. Смесете орехите, стафидите, ананаса, захаросаните череши, лимоновата кора и 1/4 чаша от заделената брашнена смес, докато всичко се покрие хубаво. Добавете ги в течното тесто. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс. Пече се на 135С за 2 часа и 45 мин. или до готовност. Охлажда се в съда в продължение на 30 минути преди да извадите върху решетка, за да се охлади напълно. За ананасовата глазура: Смесете 1 чаша пресята пудра захар и 2 с.л. сок от ананас, смесете, до гладкост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ