Плодово брюле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 консерва филийки манго, отцедени
120 мл заквасена сметана
255 г прясно сирене
3 жълтъка
60 г пудра захар
3 капки ванилова есенция
2 ч.л. царевично нишесте
30 г тръстикова захар
Подредете резените манго на равномерен слой в плитка тава. Сложете сметаната и прясното сирене в тенджера и леко се нагрява, докато започнат да се появяват мехурчета. Поставете жълтъците, пудрата захар, ванилията и царевичното брашно в голяма купа. Разбърква се с дървена лъжица, докато получите гладка смес. Много внимателно налейте горещата сметана и прясното сирене в купата и се разбърква с дървена лъжица, за да се слее всичко заедно. Изсипете сместа обратно в тенджерата и я поставете на слаб огън. Оставете сместа да заври, като разбърквате редовно. Извадете от тенджерата и се оставя да престои за 10 мин. Разбъркайте добре, след това изсипете върху резените манго в тавата. Оставете да се охлади и сложете в хладилника за 30 мин. Поръсете с тръстикова захар на равномерен слой отгоре. Сложете под грила на фурната и оставете захарта да се разтопи. Охлажда се. Оставете в хладилника за 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ