Плодови тарталети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
маслено тесто – разточено до дебелина около 0,3 см
12 с.л. гранулирана захар
2 с.л. кристална захар за поръсване
кайсиев конфитюр; затоплен
Пресни плодове като ябълки, круши и т.н.
Масло
Сокът от 1/2 лимон
Загрейте фурната до 220ºС. Разточете тестото и нарежете на кръгове около 10 см с формички за бисквити или с чаша. Съберете на топка тестото, което остава от изрезките и повторете процедурата. Поръсете с около 2 супени лъжици захар, поставете върху восъчна хартия и съхранявайте в хладилник или по-добре замразете.
Подгответе плодовете, като ги нарежете на тънки филийки и ги потопите в лимонов сок. Затоплете сладкото с 1 – 2 с.л. вода, ако е необходимо. Завийте краищата на всеки кръг тесто и завъртете краищата, като на пица. Нанесете малко кайсиев конфитюр върху тестото. Сложете няколко резена плодове, намажете с още конфитюр, поръсва се с една супена лъжица захар и се слага малка бучка масло. Пече се в продължение на 15 минути. Ръбовете трябва да бъдат златисто кафяви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ