Регистрация

Плодова терина

Автор:
ivanova
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
874
Оцени рецептата

За терината:

4 пакета неовкусен желатин

4 ч гроздов сок

3 ч нарязани ягоди

2 кивита, обелени и нарязани на филийки

1 манго; обелено, нарязано на тънки парчета

1 папая; обелена, нарязана на тънки парчета

За дресинга:

1/4 ч мед

1/2 ч майонеза

1/2 ч сметана за разбиване, бита

2 с.л. плодово пюре (от малини)

Стръкчета мента

Допълнително пресни плодове

 

За терината, омекотете желатина в 2 чаши гроздов сок. Гответе на слаб огън, докато се разтвори. При разбъркване се добавят оставащите 2 чаши сок от грозде. Охлажда се, докато леко се сгъсти. Сложете съд за печене на хляб в по-голяма тава, пълна с ледени кубчета. Изсипете малко количество от желатиновата смес на дъното на съда, така че да се образува тънък слой. Подредете половината филийки ягоди и цялото киви. Оставете да се втвърди. След това подредете мангото. Полейте още желатин, така че да покрие плодовете. Оставете да се втвърди. Покрийте със слой от останалите нарязани ягоди. Полейте още желатин, така че да покрие плодовете. Оставете да се втвърди. Покрийте с папая. Изсипете останалия желатин отгоре. Охладете, докато се стегне. За да се направи дресинг, смесете меда, майонезата и сметаната. Добавете плодовото пюре. Обърнете терината в чиния за сервиране и нарежете на тънки филийки. Поднесете всеки резен с лъжица дресинг. Гарнирайте с ментови стръкчета и още пресни плодове, ако желаете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта