Пиле ''Кордон бльо''
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 половинки пилешки гърди – без кожата и обезкостени
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка бял пипер
2 яйца - разбити
1 чаша мляко
4 резена шунка - нарязани на половина
4 филийки швейцарско сирене – разполовени, 28 г
1/3 чаша брашно
1 1/3 чаши галета
растително масло
За гъбения сос:
300 г гъбена супа - неразредена
226 г заквасена сметана
113 г нарязани гъби - отцедени
1/3 чаша сухо шери
С чукче за месо изтънете гърдите. Поръсете със сол и черен пипер. Комбинирайте яйцата и млякото и намажете парчетата пилешко с млечната смес. Сложете парче шунка и парче сирене в центъра на всяко пилешко парче. Намажете сиренето с млечната смес. Навийте на руло откъм късата страна на месото и закрепете с клечки за зъби. Оваляйте в брашно; потопете в останалата млечна смес и покрийте с галета. Покрийте и оставете в хладилника за 1 час. Сгорещете олио в тигана и запържете рулцата на умерен огън за 20 минути или до златисто кафяво, като обръщате от всички страни. Поднесете с гъбен сос, приготвен като комбинирате всички съставки и сварите на умерен огън, като се разбърква.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ