Регистрация

Пиле ''Кордон бльо''

Автор:
Генчев
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

8 половинки пилешки гърди – без кожата и обезкостени

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка бял пипер

2 яйца - разбити

1 чаша мляко

4 резена шунка - нарязани на половина

4 филийки швейцарско сирене – разполовени, 28 г

1/3 чаша брашно

1 1/3 чаши галета

растително масло

За гъбения сос:

300 г гъбена супа - неразредена

226 г заквасена сметана

113 г нарязани гъби - отцедени

1/3 чаша сухо шери

 

С чукче за месо изтънете гърдите. Поръсете със сол и черен пипер. Комбинирайте яйцата и млякото и намажете парчетата пилешко с млечната смес. Сложете парче шунка и парче сирене в центъра на всяко пилешко парче. Намажете сиренето с млечната смес. Навийте на руло откъм късата страна на месото и закрепете с клечки за зъби. Оваляйте в брашно; потопете в останалата млечна смес и покрийте с галета. Покрийте и оставете в хладилника за 1 час. Сгорещете олио в тигана и запържете рулцата на умерен огън за 20 минути или до златисто кафяво, като обръщате от всички страни. Поднесете с гъбен сос, приготвен като комбинирате всички съставки и сварите на умерен огън, като се разбърква.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта