Пиле яхния с пипер и ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пилешки гърди без кожа и кости, нарязани на кубчета
4 средно големи моркова, нарязани на кубчета
1/2 ч пилешки бульон
1 с.л. пресен корен джинджифил - нарязан фино
1 с.л. кафява захар
2 с.л. соев сос
1/2 ч.л. смлян бахар
1/2 ч.л. лют сос
1 с.л. царевично нишесте
225 г ананас, парченца, отцеден, сокът заделен
1 средно голяма червена чушка - нарязана на парчета
Смесете пилешкото, морковите, бульона, джинджифила, кафявата захар, соевия сос, бахара и лютия сос в 3 1/2-4-литров уред за бавно готвене. Покрийте и варете на слаб огън за 7-8 часа или докато зеленчуците омекнат и пилешкото вече не е розово в центъра. Смесете царевичното нишесте и запазения сок от ананас; сместа се разбърква постепенно при пилешкото. Добавете ананаса и чушката. Покрийте и варете на силен огън за около 15 мин. или докато леко се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ