Пиле с чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
470 г пилешки гърди - без кожа, обезкостени, разполовени по дължина
1 с.л. растително масло
3/4 ч нарязан лук
1/2 с.л. скилидки чесън, счукан
3/4 ч бял ориз с дълги зърна
1 ч гъби, пресни
410 г пилешки бульон
1/2 ч бяло трапезно вино
1/8 ч.л. шафран
1 1/2 ч грах, замразен
56 г чушки от буркан
1/4 ч пармезан, настърган
Запържете пилешкото в тиган с горещо олио около 6 минути или докато не остане розово никъде. Обърнете веднъж. Заделете на топло. Запържете лука и чесъна в олио, докато омекнат. Прибавете ориза и суровите гъби. Добавете бульона, виното, шафрана, и 1/4 чаена лъжичка черен пипер. Оставете да заври, намалете огъня. Покрийте; оставете да къкри 20 минути или докато оризът омекне. Прибавете размразения грах и отцедените чушки; оставете да се сгорещи. Сервира се с ориз. Поръсете с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ