Регистрация

Пиле с тиквички

Автор:
bogdanova
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

2 пилешки гърди без кожа, обезкостени и нарязани на ленти

Пипер

2 с.л. олио

2 с.л. масло или маргарин

1/4 ч.л. чесън, счукан

1 средно голяма глава лук, нарязан на филийки

340 г тиквички, нарязана на тънки филийки

225 г гъби, нарязани на филийки

1/2 ч настъргани моркови

Настърганата кора и сокът на 1/2 лимон

1/2 ч орехи, половинки

Горещ сварен ориз (не е задължително)

 

Овкусете със сол и черен пипер месото. В голям тиган, запържете пилешкото в олио като разбърквате, докато леко покафенее и омекне. Отстранете от огъня и оставете настрана. Добавете маслото в тигана и се разбъркват чесънът и лукът, докато лукът е само леко омекнал. Добавете тиквичките, гъбите и морковите и се разбърква на умерен огън за 3 минути. Добавете пилешкото и сгорещете. Добавете лимоновата кора и сок и ореховите половинки. Разбърква се добре. Сервирайте върху горещ ориз, ако желаете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта