Регистрация

Пиле с праскови

Автор:
jeni
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
1360
Оцени рецептата

3 пилешки гърди, разделени

1/2 ч брашно

Сол и пипер на вкус

1 с.л. масло

1 с.л. зехтин

1 1/2 ч портокалов сок

2 с.л. оцет

2 с.л. кафява захар

1 ч.л. босилек

1/2 ч.л. индийско орехче

1 консерва праскови, половинки, отцедени

 

Разклатете парчета пиле в найлонова торба с брашното, солта и черния пипер; запържете в зехтин и масло. Сложете запърженото месо в йенска тенджерка. Смесете портокаловия сок с оцета, захарта, босилека и индийското орехче и сместа се изсипва върху пилето. Покрийте и печете на 190С в продължение на 1 час и 15 мин. или до готовност. Мажете често със соса. След това поставете половинките праскови между парчета пиле, намажете със соса и се пече непокрито още 15 минути. Сервирайте веднага върху бял ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта