Регистрация

Пиле с кус-кус по марокански

Автор:
ivanova
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
1142
Оцени рецептата

4 пилешки бутчета

Сол и пипер (на вкус)

1 с.л. зехтин

1 голяма глава лук

225 г моркови, нарязани на тънки филийки

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. смлян джинджифил

1/4 ч.л. куркума

1/8 ч.л. канела

1 лимон, нарязан на 8 парчета

1 ч пилешки бульон

2 ч пилешки бульон

1/2 ч сушен касис

1 ч.л. сол на вкус (по желание)

1/8 ч.л. бахар

1 ч кускус

 

За пилето:

1. Махнете кожата и срежете бутчетата при ставата; овкусете със сол и пипер. Загрейте олиото в голям тиган, за предпочитане с незалепващо покритие и запържете пилето от двете страни на средно-висока температура. Прехвърлете пилето в чиния.

2. Намалете огъня до средно-слаб, добавете лука и запържете за около 3 минути.

3. Добавете морковите и запържете за около 2 минути.

4. Добавете червения пипер, джинджифила, куркумата и канелата и варете сместа в продължение на една минута, като се разбърква. 5. Върнете пилето, заедно със соковете в тенджерата и добавете резените лимон бульона. Оставете течността да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, като обръщате пилето от време на време, в продължение на 30 минути или докато се свари.

На кус-куса:

6. В средно голяма тенджера, комбинирайте бульона, стафидите, солта (ако е необходимо), както и всички подправки и оставете да заври.

7. Добавете кус-куса и се вари в продължение на 2 минути, отстранете тенджерата от котлона, покрийте и оставете за 5 минути или докато течността се абсорбира.

8. Сервирайте пилето и морковите върху кус-куса, заобиколени от лимоновите резени.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта