Пиле с кумкуат
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
113 г синьо сирене, меко
3/4 ч.л. сушен естрагон, разделен
8 пилешки гърди, без кожа и кости, разполовени
1 белтък
1/4 ч вода, разделена
1/3 ч фина галета
2 с.л. препечен пшеничен зародиш
1 ½ ч неподсладен портокалов сок
1 с.л. захар
1 скилидка чесън, разполовена
1 ч.л. царевично нишесте
2 с.л. бял винен оцет
1 1/2 с.л. портокалов ликьор
1 1/2 ч кумкуат (около 20 плода), разделени
Смесете сиренето и естрагона и заделете. Изтънете пилешкото до 0,5 см дебелина; разпределете равномерно сместа със сиренето върху всяко парче пиле; навийте на руло, подпъхнете краищата и набодете с клечки за зъби. Комбинирайте яйцето и 2 супени лъжици вода в малка купа; Смесете галетата и пшеничния зародиш в плитка чиния. Потопете всяко руло в яйце, след това в галета. Поставят се в тавичка, покрита със спрей за готвене. Пече се на 200С в продължение на 30 минути. Заделете и дръжте на топло. Смесете сока, захарта и чесъна в малка тенджера и оставете да се вари за 6 минути или докато се редуцира до 1 чаша. Смесете 2 супени лъжици вода и царевично нишесте и разбъркайте хубаво. Добавете ги в сока. Разбърква се. Добавете 1/4 ч. л. естрагон, оцета, ликьора и 1 чаша кумкуат; оставете да къкри 5 минути или докато плодовете кумкуат омекнат, като се разбърква непрекъснато, извадете и изхвърлете чесъна. Извадете клечките за зъби от рулата и поднесете със соса. Украсете с допълнително плодове кумкуат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ