Пиле с краставици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
1 кг пиле, нарязано на четвъртинки
115 ч гъби, нарязани на филийки
1 скилидка чесън, фино счукан
3 с.л. брашно
1/4 ч сухо шери
2 кубчета пилешки бульон
1 1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч вода
2 големи краставици
225 г заквасена сметана
В тиган на умерен огън, сгорещете зехтина и запържете месото, докато покафенее от всички страни. Извадете от съда. Добавете гъбите и чесъна в същия тиган с мазнината. Гответе за около 2 минути. Добавете брашното и разбъркайте до смесване. Постепенно прибавете шерито, бульона, солта и водата. Варете, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти леко. Добавете пилешкото и оставете да заври. Намалете огъня до слаб. Покрийте и оставете да къкри 30 минути, като се разбърква. Междувременно, нарежете половин краставица на много тънки филийки, заделете за гарнитура. Обелете останалите краставици и се нарязват на големи парчета. Добавете ги при пилето и продължете да готвите 15-20 минути или докато пилето омекне. Добавете сметаната. Сгорещете добре, но без да завира. Подредете парчетата пиле в топла чиния и сложете парчетата краставица отстрани. Залейте със соса. Украсете с филийките краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ