Пиле с кайсии по селски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пилета, нарязани на 8 парчета всяко, краищата на крилата почистени
1/4 ч + 2 с.л. студено пресован зехтин
4 скилидки чесън, едро нарязан
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. сушена мащерка
2 с.л. сушен естрагон
1/2 ч.л. едросмлян черен пипер
1 голяма глава лук, разполовен и тънко нарязан
2 с.л. брашно
2 ч пилешки бульон
1 ч вино
1 с.л. конфитюр от касис
2 ч сушени кайсии
Сол на вкус
Прясно смлян черен пипер на вкус
Сварени спагети (по желание)
1 с.л. нарязан магданоз, за поръсване
1. Изплакнете парчетата пиле и подсушете.
2. В голяма купа смесете 1/4 чаша зехтин, нарязания чесън, оцета, мащерката, естрагона и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Добавете пилето, разбъркайте добре и мариновайте на стайна температура за 2-3 часа или в хладилник за една нощ.
3. Извадете пилето от маринатата, остържете всички парченца, залепнали по месото. Заделете маринатата. Сгорещете останалите 2 супени лъжици зехтин в голям тиган. Запържете пилешкото на малки партиди на умерен огън до златисто, като обърнете веднъж или два пъти. Заделете.
4. Добавете лука, намалете огъня и гответе, като се разбърква, за 2 минути или докато не започне да покафенява. Смесете с брашното и продължете готвенето, като се разбърква непрекъснато, в продължение на още 2 минути.
5. Добавете бульона, виното и конфитюра. Гответе, като се разбърква, за още 2 минути. Прибавете кайсиите, запазената марината и пилето.
6. Гответе на слаб огън, частично покрито, в продължение на 20 минути. Свалете капака и варете в продължение на 20-30 минути или докато пилето се свари. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Ако желаете, поднесете със спагети и гарнирайте с нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ