Регистрация

Пиле с гъби и бадеми

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
724
Оцени рецептата

1/4 ч разполовени бадеми

олио

царевично нишесте

1 с.л. шери

1 с.л. сос от стриди

сол

1/2 ч.л. захар

450 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на кубчета

2 ч.л. бяло вино

1/2 белтък

пипер

115 г зелен фасул

2 водни кестена, нарязани

1/4 ч бамбукови кълнове, нарязани на тънки филийки

24 пресни гъби

 

Запържете бадемите до златисто. Отцедете и оставете настрана. Смесете 1 чаена лъжичка царевично нишесте с 1 чаена лъжичка вода. Добавете шерито, соса от стриди, 1 супена лъжица вода, 1/2 чаена лъжичка сол и захарта. Смесете добре и оставете настрана. Смесете пилешкото, виното, белтъка и 1 чаена лъжичка царевично нишесте. Поръсете със сол и пипер на вкус. Сгорещете 5 супени лъжици олио в тиган. Добавете месото и пържете, като разбърквате, докато вече не е розово. Добавете зеления фасул, водния кестен, бамбуковите кълнове и гъбите. Запържете, като разбърквате за 3 минути. Прибавете сместа с шерито и я добавете в тигана. Варете като разбърквате за около 1 минута. Изсипете в чиния и поръсете с бадемите.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта