Пиле с грозде и сметанов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 пилешка гърди, разполовени, обезкостени, без кожа
2 с.л. масло (или маргарин)
1 с.л. портокалов мармалад
1/4 ч.л. естрагон, натрошен
1/3 ч бяло вино, сухо
1 зелен лук, тънко нарязан
1 ч червено грозде, без семки
1/4 ч сметана за разбиване
сол
индийско орехче
Поръсете пилешките гърди със сол и индийско орехче. Запържете леко в загрятото масло в голям тиган. Добавете мармалада, естрагона, зеления лук и виното. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри 10 минути. Добавете гроздето, покрийте отново и продължете готвенето още около 10 минути, докато пилето се свари. С помощта на решетъчна лъжица, извадете пилето и гроздето в затоплена чиния; дръжте на топло. Добавете сметаната към течността в тигана. Оставете да заври, като се разбърква и варете, докато се редуцира и леко се сгъсти. Добавете сол на вкус. Изсипете соса върху пилето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ