Пиле Строганов
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 супена лъжица зехтин
1,2 кг обезкостени пилешки гърди без кожа - нарязани на ленти
340 г гъби - големи, нарязани
1 1/2 ч обезмаслен пилешки бульон
2 супени лъжици брашно
2/3 ч обезмаслено мляко
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. черен пипер
3 ч кафяв ориз, сварен
Загрейте зехтина в голям тиган на умерено-висока температура. Изпържете месото на партиди, като се разбърква от време на време, до златисто и докато вече не е розово в центъра, около 6 минути. Прехвърлете пилето в чиния. Намалете огъня до умерен. Добавете гъбите в тигана и гответе докато отделят сокове и станат златисти, около 6 минути. (Ако тиганът е твърде сух, добавете 1 или 2 супени лъжици от пилешкия бульон, или повече, ако е необходимо.)
Междувременно, смесете брашното и 2 с.л. мляко в мерителна чашка, докато сместа е гладка и без бучки. Разбърква се с останалото мляко, докато са добре смесени.
Върнете пилето в тигана. Увеличете огъня до висок. Добавете пилешкия бульон в тигана. Сложете сместа с брашното, солта, червения пипер и черния пипер в тигана. Оставете да заври. Намалете котлона до умерен и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, докато сместа се сгъсти леко, около 5 минути. Сервирайте с горещ сварен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ