Регистрация

Пиле Строганов

Автор:
яна маринова
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
1221
Оцени рецептата

1 супена лъжица зехтин

1,2 кг обезкостени пилешки гърди без кожа - нарязани на ленти

340 г гъби - големи, нарязани

1 1/2 ч обезмаслен пилешки бульон

2 супени лъжици брашно

2/3 ч обезмаслено мляко

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. червен пипер

1/8 ч.л. черен пипер

3 ч кафяв ориз, сварен

 

Загрейте зехтина в голям тиган на умерено-висока температура. Изпържете месото на партиди, като се разбърква от време на време, до златисто и докато вече не е розово в центъра, около 6 минути. Прехвърлете пилето в чиния. Намалете огъня до умерен. Добавете гъбите в тигана и гответе докато отделят сокове и станат златисти, около 6 минути. (Ако тиганът е твърде сух, добавете 1 или 2 супени лъжици от пилешкия бульон, или повече, ако е необходимо.)

Междувременно, смесете брашното и 2 с.л. мляко в мерителна чашка, докато сместа е гладка и без бучки. Разбърква се с останалото мляко, докато са добре смесени.

Върнете пилето в тигана. Увеличете огъня до висок. Добавете пилешкия бульон в тигана. Сложете сместа с брашното, солта, червения пипер и черния пипер в тигана. Оставете да заври. Намалете котлона до умерен и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, докато сместа се сгъсти леко, около 5 минути. Сервирайте с горещ сварен ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта