Регистрация

Пиле "Скарпариела"

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
878
Оцени рецептата

1 цяло пиле, около 2 кг, нарязано на порции

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

3/4 ч зехтин или олио

1 голяма скилидка чесън, счукан

1 с.л. пресен магданоз, нарязан

2 ч.л. сушен розмарин

1 ч сухо бяло вино

1 ч сметана за разбиване

1/2 ч настърган пармезан

Сварени спагети, горещи

Резени лимон

Стръкчета мента

 

Измийте и подсушете пилетата, нарежете на порции. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете месото на силен огън. Добавете чесъна. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10 минути. Отстранете излишната мазнина. Добавете магданоза, розмарина и виното. Варете около 15 минути или докато виното се изпари и пилето се сготви. Прехвърлете пилето в чиния. Добавете сметаната в тигана. Варете докато се редуцира наполовина и се сгъсти, като остъргвате тигана. Върнете пилешкото в съда. Гответе още около 3-4 минути или докато месото се сгорещи отново. Поръсете с пармезан. Поднесете върху горещите спагети. Украсете с лимонови резени и ментови листа.

 





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта