Регистрация

Пиле "Синтия"

Автор:
Благослава
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
817
Оцени рецептата

8 с.л. брашно

1/2 ч.л. пипер

4 пилешки гърди, разполовени

2 с.л. лук, нарязан

1 1/2 ч пилешки бульон, горещ

4 с.л. шери

115 г грозде, без семена

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. червен пипер

10 с.л. масло или маргарин, меко

1 ч сухо бяло вино

1 с.л. лимонов сок

2 портокала, обелени и нарязани на парчета

 

1. Смесете 6 с.л. брашно, солта, черния и червен пипер.

2. Оваляйте половинките гърди в овкусеното брашно.

3. Загрейте 6 супени лъжици масло в голям тиган; запържете гърдите в маслото леко от двете страни.

4. Намалете котлона и гответе на слаб огън за 10 мин.

5. Поръсете с лука; добавете бялото вино и оставете да заври.

6. Покрийте плътно; пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20 минути.

7. Смесете останалото брашно и масло заедно в купа с вилица.

8. Добавете горещия пилешки бульон, за да направите паста; разбъркайте добре.

9. Добавете брашнената паста, лимоновия сок и шерито при пилешкото; покрийте и се пече още 15 - 20 минути.

10. Сложете гърдите в чиния и полейте със соса.

11. Гарнирайте с портокал и грозде и поднесете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта