Регистрация

Пиле по тайландски

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
08 Mar
|
Видяна:
942
Оцени рецептата

2 стръкa лимонова трева

3 с.л. джиндифил, нарязан на филийки

4 скилидки чесън

3 цели зърна черен пипер

7 корена кориандър

23 лука шалот

4 ч кокосово мляко

450 г пилешко, нарязано на филийки

5 червени чили чушлета, фино счукан

4 с.л. рибен сос

4 с.л. сок от лайм

5 листа тайландски босилек, накъсани

3 стръка кориандър, нарязани

 

Измийте лимоновата трева и отрежете краищата при корените и по-твърдите части. Нарежете долната част на много тънки филийки. Нарежете 1 ч от тях. Пюрирайте нарязаната лимонова трева, 1 с.л. резенчета джинджифил, чесъна, пипера, кориандъра и шалота. Сложете 1 чаша кокосово мляко да заври и добавете сместа с лимоновата трева. Като разбърквате, намалете огъня до умерен и добавете пилешкото, останалото кокосово мляко, джинджифила на филийки и лимоновата трева. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри непокрито, докато пилешкото омекне. Подправете с лютите чушки, соса от риба и лимоновия сок. Украсете порциите с листа лайм и стръкчета кориандър.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта