Регистрация

Пиле по марокански с консервирани лимони

Автор:
marto
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
682
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 пиле, 2 кг, нарязано на порции

2 с.л. лимонов сок

Сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

1 ч.л. шафран

1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган

3 глави лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1 с.л. кимион на прах

1 с.л. семена от кориандър, смлян

2 ч пилешки бульон

12 маслини, без костилката, зелени, нарязани на филийки

1 с.л. червен пипер

1 лимон

3 с.л. зехтин

 

Начин на приготвяне:

Поръсете пилешкото със сол и лимон. Оставете в хладилника за 6 часа. Смелете всички подправки, заедно с джинджифила и чесъна в кухненски робот. Запържете пилето в олиото. Добавете лука и сместа от подправки и обърнете парчетата, така че да се покрият добре. Добавете пилешкия бульон и варете на умерен огън като обръщате месото често. Извадете гърдите след 20 мин. Продължете да готвите останалите парчета пиле още 25 минути. Върнете гърдите в тигана. Добавете лимоновата кора, много тънко нарязана и маслините. Гответе в продължение на 5 - 10 минути. Коригирайте подправките, ако е необходимо. Сервира се с бял ориз или кус-кус с нахут и салата.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта