Пиле по марокански с консервирани лимони
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 пиле, 2 кг, нарязано на порции
2 с.л. лимонов сок
Сол на вкус
Черен пипер (на вкус)
1 ч.л. шафран
1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган
3 глави лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. кимион на прах
1 с.л. семена от кориандър, смлян
2 ч пилешки бульон
12 маслини, без костилката, зелени, нарязани на филийки
1 с.л. червен пипер
1 лимон
3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Поръсете пилешкото със сол и лимон. Оставете в хладилника за 6 часа. Смелете всички подправки, заедно с джинджифила и чесъна в кухненски робот. Запържете пилето в олиото. Добавете лука и сместа от подправки и обърнете парчетата, така че да се покрият добре. Добавете пилешкия бульон и варете на умерен огън като обръщате месото често. Извадете гърдите след 20 мин. Продължете да готвите останалите парчета пиле още 25 минути. Върнете гърдите в тигана. Добавете лимоновата кора, много тънко нарязана и маслините. Гответе в продължение на 5 - 10 минути. Коригирайте подправките, ако е необходимо. Сервира се с бял ориз или кус-кус с нахут и салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ