Пиле по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки гърди, без кожата
10 1/2 с.л. светъл соев сос
3/4 ч пилешки бульон
10 1/2 ч.л. царевично нишесте
4 с.л. зехтин
1 1/2 ч грах
2 ч гъби, нарязани
1 ч целина, нарязана на филийки
1 средно голяма глава лук, нарязана на 6-8 парчета
1/2 ч зелена чушка, нарязана на ленти
1/2 ч орехи, натрошени или фъстъци
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на ивици. Смесете с 1 с.л. соев сос и оставете настрана. Смесете останалия соев сос, пилешкия бульон и царевичното нишесте. Заделете. Загрейте 1 1/2 с.л. олио в уок или голям тиган и запържете бързо като се разбърква отцедените пилешки парчета до зачервяване. Съдът трябва да е горещ. Извадете от съда и дръжте на топло. Добавете останалото олио в тигана и се запържват всички зеленчуци на умерен огън за 4-5 минути. Добавете сместа с бульона и оставете да заври при непрекъснато разбъркване. Върнете пилето в тигана, добавете ядките и стоплете за една минута. Сервирайте веднага върху бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ