Пиле по карибски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пилета, разполовени
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/2 захар, кафява
4 с.л. ром, тъмен, разделен
1 с.л. сок от лайм
2 ч.л. лимонов пипер
1 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. карамфил, смлян
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. чесън на прах
2 капки лют сос
280 г манго чътни
Нарязани лимон и лайм
Нарязан магданоз
Поръсете измитото и подсушено пиле със сол и черен пипер. Заделете. В малка купа, направете паста, като смесите захарта, 2 супени лъжици ром, сока от лайм, лимоновия черен пипер, джинджифила, карамфила, канелата, чесъна на прах, лютия сос и черния пипер; заделете. Поставете пилето, с кожата нагоре, в голяма плитка тавичка. Втрийте от пастата равномерно върху пилето. Пече се на 200С във фурната за 45 минути или докато пилето омекне.
Сложете чътнито и останалите 2 с.л. ром и разбийте на пюре в блендера. Полейте върху пилето и се пече около 3 минути или докато се сгорещи сосът. Подредете пилето в чиния. Украсете с резени лайм, лимон и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ