Пиле по ирландски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голямо пиле (около 2 кг), или две малки
2 с.л. масло
1 лук шалот или малка глава кромид
1 щипка смлян карамфил
1 щипка смлян бахар
300 мл пилешки бульон
12 резена бекон
Сол и пипер на вкус
30 г пречистено масло
Сварете пилето леко. Обезкостете го и отстранете кожата. Наситнете месото. Подправете със сол, пипер и подправки и ситно нарязан лук или шалот, след което добавете бульона и пасирайте в кухненски робот. Намажете хубаво с масло дълбока купа или чиния и изтънете филийките бекон с нож, а след това ги разстелете по дъното, като заделите няколко за отгоре. Изсипете месната смес и заравнете отгоре. Сложете парченца масло на няколко места по повърхността. Поставете останалия бекон отгоре. Покрива се с фолио и капак. Сложете съда в друг съд, пълен с гореща вода, която да достига до половината на съда с месото. Пече се на 180C за около 1 1/2 - 2 часа. Когато е готово, прокарайте нож по ръбовете и оставете да изстине. Когато е студено, натиснете надолу с лъжица, залейте с пречистеното масло и оставете на студено място, до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ