Пиле, печено в сол
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле, около 3 кг
1 голямо парче було или тензух, накиснат в олио
2-3 кг едра сол
За маринатата:
3 резен пресен джинджифил
3 скилидки чесън, счукан
3 стръка зелен лук, нарязани на 5 см парчета
1 с.л. фъстъчено олио
1 с.л. бобен сос
2 с.л. светъл соев сос
1 с.л. оризово вино или сухо шери
1 с.л. захар
1 звездовиден анасон
1 ч.л. цели зърна съчуански пипер, препечен
1/4 ч пилешки бульон
8 стръка кориандър
Напълнете пилето с маринатата, затворете с шишове и оставете да изсъхне в продължение на 1 1/2 часа. Увийте пилето в голямо парче було или тензух, накиснат в олио. Загрейте солта в тенджера върху котлона на слаб огън или във фурната на 180С за най-малко 1 час. Изсипете част от солта, като оставите достатъчно само да покрие дъното на съда. Поставете пилето върху солта в съда и го покрийте с останалата сол. Покрийте съда и се пече 1 1/2 часа. Извадете пилето от солта. Махнете солта, която остане запечена върху пилето. С хартиена кърпа, обършете останалата сол. Отлепете булото отцедете маринатата; нарежете пилето на хапки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ