Пиле на грил с горчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
13 порции пилешко
3 ч неосолено масло
3/4 ч зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. прясно смлян бял пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
3/4 ч винен оцет
2 ч дижонска горчица
1 ч лук шалот
1 ч.л. чесън, счукан
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. кимион
галета
Покрийте пилешкото с масло и олио. Изпечете на скарата за 5 мин. от всички страни като мажете често. Добавете сол, бял пипер и лют червен пипер на вкус. Смесете оцета, горчицата, лука, чесъна, мащерката, кимиона и лютия червен пипер. Разбърква се добре. Бавно прибавете достатъчно количество от останалото олио и масло, така че да се сгъсти. Разбърква се добре. Намажете пилешкото. Покрийте щедро с галета. Поръсете леко със сместа с олио и масло. Изпечете на скарата до готовност. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ