Регистрация

Пиле в пикантен плодов сос

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
698
Оцени рецептата

1 1/4 ч сок от ананас, неподсладен

1/4 ч златисти стафиди

1/2 ч.л. едро смлян червен пипер

2 скилидки чесън, обелен и нарязан на филийки

4 пилешки гърди, без кожа и кости

1/4 ч конфитюр от ягоди

1/4 ч.л. царевично нишесте

Пера зелен лук

 

Смесете сока от ананас, стафидите, червения пипер и чесъна в голям не-алуминиев тиган; оставете да заври. Добавете пилешкото, покрийте и намалете огъня и оставете да къкри 10 минути или до готовност на пилешкото. Свалете от котлона и дръжте на топло. Сложете течността от готвенето да заври; гответе 7 минути или докато се редуцира до 3/4 ч, като периодично се разбърква. Смесете ягодовия конфитюр и царевичното нишесте; добавете сместа в течността и се готви 1 минута. Поднесете пилешкото със соса, гарнирано с пера зелен лук.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта