Регистрация

Пиле в пикантен кафяв сос

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
658
Оцени рецептата

3 цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

2 с.л. олио

1 консерва (425 г) доматен сос

1/2 ч пикантен сос

4 ч.л. неподсладено какао на прах

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. чеснова сол

Щипка карамфил

Щипка индийско орехче

Щипка смлян бахар

 

Изтънете месото до дебелина 1 см. Запържете го леко за около 2 мин. от всяка страна и отцедете мазнината. Смесете останалите съставки и се разбърква много добре. Полейте пилешкото в тигана. Оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Извадете пилешкото в топъл поднос; дръжте на топло. Гответе и се разбърква, докато сосът леко се сгъсти, около 3 до 5 минути. Полейте пилешкото със соса.

 





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта