Регистрация

Пилешко чили

Автор:
петя добрева
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
1042
Оцени рецептата

450 г пилешки гърди, нарязани на кубчета от по 2,5 см

2 с.л. царевично олио

4 средно големи глави лук, нарязан

2 големи зелени пиперки, едро нарязани

3 големи скилидки чесън, счукан

1 ч.л. кимион

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. мащерка

Сол и пипер

225 г телешка кайма

2 дафинови листа

3 с.л. чили на прах

3 консерви домати, неотцедени

1 малко авокадо, нарязано на малки кубчета

1 ч кисело мляко

1/3 ч наситнен пресен кориандър

 

Увийте пилешкото и го оставете във фризера, докато се втвърди леко, но без да замръзва. Смелете го едро в блендера. Сгорещете маснината в голям тиган на умерено-силен огън. Добавете лука, зелените чушки и чесъна и запържете до златисто кафяво, като се разбърква често, за 15 минути. Добавете кимиона, ригана, кориандъра и мащерката и се разбърква 2 мин. Добавете пилешкото, телешката кайма и дафиновите листа. Гответе, докато каймата и пилешкото вече не са розови, като ги трошите с лъжица, за около 5 мин. Добавете чилито на прах. Намалете котлона до умерен и гответе 5 минути, като се разбърква често. Добавете доматите, като ги натрошите на големи парчета с лъжица. Смесете с доматеното пюре, сол и пипер. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 45 минути, като се разбърква от време на време. Махнете капака, намалете огъня до най-слабата възможна степен и гответе 1 1/2 часа, като периодично се разбърква. Накрая, добавете вода, ако е необходимо, за да не загори. Доовкусете, ако е необходимо. Поръсете авокадото с лимонов сок. Изсипете чилито в купи за супа. Покрийте с 2 с.л. кисело мляко в средата на всяка купа. Поръсете с авокадото и наситнен кориандър. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта