Регистрация

Пилешко с риган

Автор:
margarita
|
Дата:
15 Sep
|
Видяна:
726
Оцени рецептата

450 г цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

2 с.л. зехтин

2 с.л. масло

1/3 ч брашно

1 голямо яйце, леко разбит с

2 с.л. вода

Сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. сушени листа риган или

1 с.л. фино нарязан пресен риган

450 г сирене Проволоне, нарязано на тънки филийки

 

Изтънете месото с чукче до дебелина 1 см. Сгорещете олиото и маслото в голям тиган. Потопете гърдите в брашно и изтръскайте излишното. Потопете в сместа с яйце, оставете излишното да се отцеди и запържете в тигана по няколко парчета наведнъж. Обърнете и изпържете и от другата страна, около 3 мин. общо. Загрейте фурната до 180 градуса. Подредете пилешкото в намазана с масло плитка тавичка за печене. Добавете сол и черен пипер и риган. Покрийте с филийките сирене. Покрийте с фолио и се пече 15 минути. Махнете фолиото и продължете печенето, докато добре покафенее, 15 до 20 минути.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта