Регистрация

Пилешко с малинов сос

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
846
Оцени рецептата

4 пилешки гърди без кожа и кости

5 с.л. несолено масло

1/2 малка глава лук шалот, нарязан ситно

2 с.л. песто

1/4 ч.л. естрагон

3 с.л. малинов оцет

2 ч.л. конфитюр от малини

1 с.л. червено вино

Сол и черен пипер

1/4 ч пресни малини

 

Изпечете пилешкото на скара или във фурната за около 3 до 5 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината. Заделете. В голям тиган на умерено слаб огън, разтопете маслото и сотирайте лука, докато стане полупрозрачен, но без да покафенява. Добавете пестото, естрагона, оцета, конфитюра и виното, подправете със сол и черен пипер и се разбърква хубаво. Добавете пилешкото и малините и варете на слаб огън за около 5 минути, като обръщате месото от време на време. Сервирайте върху гореща паста.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта