Пилешко с малинов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки гърди без кожа и кости
5 с.л. несолено масло
1/2 малка глава лук шалот, нарязан ситно
2 с.л. песто
1/4 ч.л. естрагон
3 с.л. малинов оцет
2 ч.л. конфитюр от малини
1 с.л. червено вино
Сол и черен пипер
1/4 ч пресни малини
Изпечете пилешкото на скара или във фурната за около 3 до 5 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината. Заделете. В голям тиган на умерено слаб огън, разтопете маслото и сотирайте лука, докато стане полупрозрачен, но без да покафенява. Добавете пестото, естрагона, оцета, конфитюра и виното, подправете със сол и черен пипер и се разбърква хубаво. Добавете пилешкото и малините и варете на слаб огън за около 5 минути, като обръщате месото от време на време. Сервирайте върху гореща паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ