Пилешко с лимонова трева
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле, нарязано на порции
За маринатата:
1/2 ч лимонова трева, счукана
3 стръка зелен лук, ситно нарязан
1 с.л. рибен сос
1 1/2 с.л. оризов оцет
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
За запържване:
2 с.л. фъстъчено олио
2 малки червени или зелени чили чушки
2 ч.л. захар
1/2 ч пилешки бульон
Смесете парчетата пилешко с лимонената трева, лука, оцета, рибения сос солта и черния пипер. Оставете настрана в продължение на най-малко 30 минути, за през нощта е по-добре. Загрейте тиган, добавете олиото и когато се сгорещи, добавете лютите чушки и пилешкото; запържете, като разбърквате в продължение на 3 или повече минути. Разбъркайте и варете на умерен огън докато пилето вече не изглежда розово. Подправя се със захар и зелени люти чушки или бял пипер. Добавете пилешкия бульон, разбъркайте на силен огън, за да се редуцира течността и да се сготви пилето. Сгъстете, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ