Регистрация

Пилешко с картофи и естрагон

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
929
Оцени рецептата

2 средни картофа, нарязани на 1 см кубчета

2 стръка зелен лук, нарязани на парчета

Две половинки пилешки гърди

сол и черен пипер на вкус

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. прясно нарязан естрагон или 1/2 ч.л. сушен естрагон

1/3 ч сухо бяло вино или пилешки бульон

2 с.л. заквасена сметана

 

Поставете картофите в плитка купа, подходяща за микровълновата фурна. Покрийте с найлоново фолио. Гответе на висока мощност за 3 минути. Напръскайте голям тиган със спрей за готвене. Добавете картофите и лука; избутайте в една страна и добавете пилето. Гответе на умерен огън, като разбърквате картофите от време на време, докато картофите омекнат и потече бистър сок от пилешкото, около 15 минути. Подправя се със сол и черен пипер. Извадете месото и картофите в чиния и оставете на топло. Добавете чесъна в тигана и смесете с горчицата, естрагона и виното; варете на силен огън за 1 минута. Отстранете от огъня; разбийте със заквасената сметана. Подправя се със сол и черен пипер. Изсипете соса върху пилето.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта