Пилешко с джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
280 г пилешки бутчета – на хапки
1 с.л. смлян пресен джинджифил
2 стръка зелен лук – 5 см дължина
1 с.л. чесън, счукан
2 с.л. сушени чили чушки - цели
2 с.л. захар
2 с.л. соев сос
1 1/2 ч.л. оризов оцет
2 с.л. царевично нишесте
1/4 ч бульон
1 ч.л. сусамово олио
2 ч соево олио за готвене
За маринатата:
1 яйчен белтък
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. соев сос
1. Смесете съставките за маринатата в голяма купа. Добавете пилешкото и оставете за 2 часа. Добавете 2 с.л. царевично нишесте в пилешкия бульон и оставете в хладилника.
2. В дълбок съд, сгорещете олиото до 180С. Изпържете пилешкото до хрупкавост за 1 - 2 минути.
3. В тиган, на силен огън, сгорещете 2 с.л. олио. Добавете джинджифила, лука, чесъна, лютите чушки и разбъркайте. Добавете пилешките парчета, като разбърквате бързо.
4. Добавете захарта, соевия сос, оцета, сместа с бульона и царевичното нишесте и се разбърква, докато се сгъсти. Сваля се от огъня, смесва се със сусамовото олио и се слага в чиния за сервиране. Сервира се с ориз на пара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ