Регистрация

Пилешко с бадемово-сметанов сос

Автор:
lubo
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
535
Оцени рецептата

1 голямо пиле, без кожата, месото нарязано на парчета

360 г безсолно масло

2 глави лук, настърган

2 ч.л. сол

1 парче от 1 см джинджифил, обелен и настърган

8 скилидки чесън, счукан

6 шушулки зелен кардамон, леко счукани

2 пръчици канела (от по 5-6 см)

4 яйца, леко разбити

4 с.л. захар

6 с.л. смлени бадеми

800 мл сметана

Бланширани бадеми за гарниране

 

Загрейте маслото в голям тиган на умерен огън и се запържва лукът със солта, докато стане полупрозрачен. Добавете джинджифила, чесъна, кардамона и канелата. Запържете като разбърквате, докато лукът в златисто кафяв. Добавете парчета пиле и гответе, като се разбърква от време на време, за около 15 минути. В малка купа смесете яйцата, захарта, смлените бадеми и сметаната. Намалете огъня до много слаб и изсипете яйчената смес в съда. Оставете да къкри леко в продължение на 5-7 минути, докато пилето се свари и омекне. Внимавайте да не преварите соса, защото яйцата и сметаната ще се пресекат. Украсете бланширани бадеми.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта