Регистрация

Пилешко със сайдер

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
653
Оцени рецептата

35 г бекон, нарязан на кубчета от по 1 см

1 с.л. фъстъчено олио

1 пиле (1,3 - 1,5 кг); нарязано на 8 порции, без кожата и мазнината

Сол и черен пипер на вкус

4 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

1 скилидка чесън, ситно нарязан

2 3/4 ч ябълково или пенливо сухо ябълково вино

1/3 ч калвадос или бренди

8 сушени сливи, без костилка

1 букет гарни

За букета гарни:

6 стръка магданоз

4 стръка прясна мащерка или

1/2 ч.л. сушена мащерка

2 дафинови листа

 

Вържете букета гарни с кухненски канап или в тензух. Загрейте фурната до 160ºС. В дълбок тиган с капак, запържете до кафяво бекона на средно-висока температура, около 3 минути и се прехвърля на салфетки да се отцеди. Излейте всички мазнини от съда. Добавете 1/2 с.л. фъстъчено олио в тигана и запържете пилешкото на силен огън, около 3 минути от всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния, подправете със сол и черен пипер и оставете настрана. Добавете останалата 1/2 с.л. олио в тигана, намалете огъня до слаб и добавете лука. Запържете леко, като разбърквате, докато лукът омекне много добре и стане златист, за около 25 минути. Добавете чесъна и гответе 1 минута. Налейте виното и калвадоса и оставете да заври. Добавете сините сливи, букета гарни и заделения бекон и пилешкото. Покрийте и печете докато пилето е омекне и вече не розово вътре, за 45 минути до 1 час. Извадете букета гарни. Опитайте и регулирайте подправките.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта