Пилешко по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки бутчета, обезкостени и нарязани на парчета от по 1 см
1 яйце, леко разбито
1/2 с.л. зехтин
1/2 с.л. царевично нишесте
Растително масло
Сос 1:
2 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 10 см
1 1/2 с.л. светъл соев сос
1 1/2 с.л. гъбен соев сос
1 1/2 с.л. оризово вино или сухо шери
6 см дебели парчета пресен джинджифил, обелен
Прясно смлян пипер
3 с.л. пилешки бульон
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. царевично нишесте
Сос 2:
1 ч.л. оризов или ябълков оцет
1/2 с.л. чили паста
1 ч.л. сусамово олио (по желание)
В средно голяма купа, комбинирайте пилешкото с яйцето, зехтина и царевичното нишесте. В блендер или кухненски робот, или на ръка, смесете съставките за сос 1. В малка купа смесете съставките за сос 2. Поставете съставките в тиган в реда, в който трябва да се поставят. Стоплете 2 чинии за сервиране, едната от които застлана с хартиена кърпа, на 125С във фурната. Напълнете тигана на дълбочина от 4 - 5 см с растително масло. Загрейте олиото до около 200С. Загрява се още 4 минути, за да се стабилизира температурата. Поставете парчетата пиле в масло едно по едно, докато всички са в тигана. Запържете за 3 минути, като разбърквате. Извадете от маслото и отцедете; сложете на топло в чинията, застлана с хартия. Изсипете олиото от тигана. Намалете огъня до умерен (180С) и добавете сос 1. Веднага щом заври, добавете пилешкото и разбъркайте. Поръсете със сос 2, запържете още минута и след това изсипете в чинията за сервиране. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ