Регистрация

Пилешко къри

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

450 г пилешки гърди (обезкостени и без кожа)

2 с.л. зехтин

1/2 ч.л. кимион

4 зърна кардамон

1 люто чушле

2 цели зърна карамфил

2 средно големи глави лук, ситно нарязан

3 домата, цели, белени

1 ч.л. джинджифил, паста

1 ч.л. чесън, счукан

2 ч.л. соев сос

1 1/2 ч.л. Гарам Масала

1 ч.л. чили на прах

1/4 ч.л. пипер

3/4 ч вода

 

Почистете пилето от мазнините. Загрейте олиото и запържете семената кимион и кардамон. Добавете чушлето и карамфила. Добавете лука и гответе до златисто. След това се добавят доматите, джинджифила, чесновата паста, както и соевия сос. Гответе до кремообразна консистенция. Добавете останалите подправки и се разбърква много добре. Сложете пилешкото и се разбърква, докато се покрие добре с пастата. Гответе в продължение на 5-7 минути, след това добавете водата. Покрийте и гответе, докато омекне, около 20 минути. Извадете чушлето преди сервиране. Поднесете с пресен кориандър. Поднесете със сварен ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта