Пилешко гъмбо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг пиле
4 с.л. мазнина, масло или мазнина от бекон
450 г шунка, нарязана на кубчета
1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
1 1/2 ч.л. сол
1 л гореща вода
2 ч нарязана бамя
1 стрък мащерка
2 дузини стриди
1/8 ч.л. лют пипер
3 с.л. листа сасафрас
Сварен ориз
Почистете пилето и се нарязва на парчета. Запържете в мазнина в тиган, докато покафенее, като обръщате често. Добавете шунката и лука и задушете за около 10 секунди. Добавете солта и водата, оставете да заври и оставете да къкри за около 1 1/2 часа или докато пилето омекне. Добавете бамята и мащерката и оставете да къкри за още 1/2 час или докато бамята омекне. Обезкостете месото и върнете в бульона. Добавете стридите и лютия червен пипер и варете, докато краищата на стридите се накъдрят. Добавете още подправки, ако е необходимо. Точно преди сервиране добавете листата сасафрас. Сервирайте веднага в горещ супник с варен ориз или поднесете в горещи купички за супа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ