Пилешки хапки с гъби и паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
400 г гъби
150 г макарони
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 мл готварска сметана (млечна, незаквасена)
60 г пармезан
5 с.л. олио
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Започнете като сложите 1,5 литра вода да кипва в тенджера, сипете вътре 1 с.л. сол и изчакате да заври. През това време нарежете пилешкото месо на хапки, поръсете със сол и пипер и покапете с 1 с.л. олио. Започнете да си наситнявате лука и да чистите и режете гъбите на парчета. Когато водата заври, пуснете в нея макароните (без да ги миете) и варете с 1 минута по-малко от заръчаното на опаковката.
Докато макароните се сварят, сгорещете 1 с.л. олио на силен огън в тиган, изсипете пилешките хапки и гответе 3-4 минути, като разбърквате. Пресипете в отделна чиния и намалете огъня на котлона. Макароните отцедете през гевгир и спрете варенето им под течаща студена вода. Оставете ги и тях настрана.
В тигана налейте останалата мазнина и запържете в нея наситнените лук и чесън. Щом се появи златист цвят, добавете гъбите и гответе докато водата им се отдели хубаво и започне да се изпарява. Върнете обратно месото, залейте със сметаната и изчакайте да закъкри. Оставете така 5 минути. След това добавете пастата и 40 г от пармезана. Гответе още 2 минути като разбърквате.
Разпределете в 2-3 индивидуални чинии, поръсете с останалия пармезан, покапете със зехтин и по желание украсете с листенца копър или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ