Пилешки сандвич
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 цели пилета
3 с.л. суха подправка
За сухата подправка:
1 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. сушена целина
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. градински чай
1/2 ч.л. горчица
1/2 ч.л. чили на прах
За барбекю соса:
1 с.л. фъстъчено олио
2 с.л. лук, настърган
1 1/2 ч ябълков оцет
1 ч кетчуп
3 с.л. суха подправка
2 с.л. кафява захар
1 чаша кафе
1 с.л. горчица
2 скилидки чесън, счукан
За сухата подправка: Смесете всички съставки.
За барбекю соса: Сгорещете олиото в тиган. Добавете чесъна и лука. Запържете, докато омекнат. Добавете останалите продукти и гответе на слаб огън до сгъстяване.
За пилето: Втрийте пилетата от всички страни със сухата подправка, така че да се покрият много добре отвътре и отвън. Оставете да престои в хладилника за през нощта.
Включете скарата. Срежете пилетата наполовина и изпечете на слаб огън за 45 мин. или до готовност.
Оставете да се охлади леко. Обезкостете и отстранете кожата. Нарежете леко месото и смесете с 1 чаша от барбекю соса. Поднесете върху питки със зелева салата с майонеза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ