Пилешки рулца с гуава в тесто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 обезкостени и без кожата пилешки гърди, разполовени
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. сушени листа риган
1/8 ч.л. пипер
1 скилидка чесън, счукан
56 г паста от гуава (или желиран сос от червени боровинки, ако не намерите)
4 тънки резена шунка
1/4 ч пресен кориандър, ситно нарязан
1 с.л. олио
226 г бутер тесто
За соса:
170 г паста от гуава
1/4 ч сухо шери
1/2 ч прясно нарязан кориандър
1/2 ч.л. сух телешки бульон
Изтънете пилешкото с чукче за месо до около 0,6 см дебелина. В малка купа смесете солта, ригана, черния пипер и чесъна и разбъркайте добре. Поръсете равномерно върху пилешките гърди. Оформете пастата гуава на 4 ленти с размери 5 х 1,3 см и поставете върху всяко парче шунка. Поръсете около една супена лъжица кориандър върху всяка лента от гуава. Навийте на руло шунката около гуавата и кориандъра. Поставете по едно руло откъм тесния край на всяка половинка пилешки гърди и навийте на руло. Закрепете с клечки за зъби. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган на умерен огън, добавете пилешките рула, със закрепения край надолу. Гответе покрити в продължение на 6 минути или докато вече не са розови, като обърнете веднъж по средата на готвенето. Махнете клечките за зъби. Сложете пилешкото върху хартиени кърпи; подсушете. Загрейте фурната до 190 градуса. Разточете тестото на четири правоъгълника. Поставете по едно пилешко рулце във всеки правоъгълник. Сгънете тестото върху пилешкото; натиснете краищата, за да се запечатат. Сложете със затворената страна надолу в ненамаслена тавичка. Направете няколко цепки отгоре, за да излиза парата. Печете 13 - 18 минути или до златисто кафяво. Междувременно, в малка тенджера на слаб огън, комбинирайте всички съставки за соса; гответе, като разбърквате, докато пастата гуава се разтопи. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти. Поставете пилешките пакети в чинии за сервиране и полейте със сос. Гарнирайте с допълнително кориандър, ако желаете. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ