Регистрация

Пилешки рулца с гуава в тесто

Автор:
Генчев
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
802
Оцени рецептата

4 обезкостени и без кожата пилешки гърди, разполовени

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. сушени листа риган

1/8 ч.л. пипер

1 скилидка чесън, счукан

56 г паста от гуава (или желиран сос от червени боровинки, ако не намерите)

4 тънки резена шунка

1/4 ч пресен кориандър, ситно нарязан

1 с.л. олио

226 г бутер тесто

За соса:

170 г паста от гуава

1/4 ч сухо шери

1/2 ч прясно нарязан кориандър

1/2 ч.л. сух телешки бульон

 

Изтънете пилешкото с чукче за месо до около 0,6 см дебелина. В малка купа смесете солта, ригана, черния пипер и чесъна и разбъркайте добре. Поръсете равномерно върху пилешките гърди. Оформете пастата гуава на 4 ленти с размери 5 х 1,3 см и поставете върху всяко парче шунка. Поръсете около една супена лъжица кориандър върху всяка лента от гуава. Навийте на руло шунката около гуавата и кориандъра. Поставете по едно руло откъм тесния край на всяка половинка пилешки гърди и навийте на руло. Закрепете с клечки за зъби. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган на умерен огън, добавете пилешките рула, със закрепения край надолу. Гответе покрити в продължение на 6 минути или докато вече не са розови, като обърнете веднъж по средата на готвенето. Махнете клечките за зъби. Сложете пилешкото върху хартиени кърпи; подсушете. Загрейте фурната до 190 градуса. Разточете тестото на четири правоъгълника. Поставете по едно пилешко рулце във всеки правоъгълник. Сгънете тестото върху пилешкото; натиснете краищата, за да се запечатат. Сложете със затворената страна надолу в ненамаслена тавичка. Направете няколко цепки отгоре, за да излиза парата. Печете 13 - 18 минути или до златисто кафяво. Междувременно, в малка тенджера на слаб огън, комбинирайте всички съставки за соса; гответе, като разбърквате, докато пастата гуава се разтопи. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти. Поставете пилешките пакети в чинии за сервиране и полейте със сос. Гарнирайте с допълнително кориандър, ако желаете. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта