Регистрация

Пилешки пай с коричка

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
502
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За пълнежа:

3 с.л. масло

1/2 ч целина, нарязана фино

1/2 ч лук, нарязан фино

1 дафинов лист

3 с.л. брашно

1 1/2 ч пилешки бульон

1 1/2 ч мляко или сметана

Сос Табаско (на вкус)

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер - на вкус

2 ч пилешко, сварено, накъсано или нарязано на кубчета

340 г картофи, сварени и нарязани на кубчета

225 г моркови, сварени и нарязани на кубчета

170 г зелен фасул, нарязан или грах

1/2 ч пресен копър, нарязан фино

За тестото:

1 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

3 с.л. масло или мазнина, студено

1/2 чаша мляко

3 с.л. копър, пресен, нарязан

 

Начин на приготвяне:

За пълнежа: Разтопете маслото на слаб огън в голяма тенджера. Добавете целината, лука, и дафиновия лист, покрийте с капак и варете около 10 минути или докато зеленчуците омекнат. Поръсете брашното над зеленчуците, разбъркайте добре, за да се абсорбира, след това варете в продължение на около 5 минути. Прибавете пилешкия бульон и млякото или сметаната. Варете на слаб огън за 15 минути, като разбърквате от време на време. Махнете дафиновия лист и добавете соса Табаско и сол и черен пипер на вкус. Добавете пилешкото, картофите, морковите, граха или фасула и копъра. Дръжте плънката на топло, докато правите тестото. За тестото: Загрейте фурната до 210С. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Направете кладенче в сместа и нарежете мазнината в сухите съставки. Добавете млякото и копъра в сместа и се разбърква с вилица за около една минута или докато тестото се отделя от стените на купата. Прехвърлете пилето и зеленчуците в 3-литров съд. Изсипете тестото върху плънката равномерно. Пече се в продължение на 20 до 25 минути или докато леко покафенее. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта